Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. varg1
5. mt46
6. kvg55
7. wonder
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. deathmetalverses
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. vidima
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
Постинг
06.01.2012 14:44 -
Торта Рошко
Автор: vkusen
Категория: Рецепти
Прочетен: 2725 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 06.01.2012 20:32
Прочетен: 2725 Коментари: 1 Гласове:
0
Последна промяна: 06.01.2012 20:32
Tорта Рошко
Продукти:
100 г захар
1 яйце
50 г краве масло
50 г мед
1 ч л сода
1 ч л ванилова есенция
250-260 г брашно
КРЕМ
200-250 г масло със стайна температура
300-400 г кондензирано мляко
настъргана кора на портокал Приготвяне:
БЛАТОВЕ
• Яйцето се разбива със захарта до побеляване.
• В неголям съд (~ 2л) на слаб огън се разтопява маслото с меда.
• Прибавя се содата и сместа започва да се пени, като значително увеличава обема си.
• При постоянно бъркане сместа се нагрява до получаване на леко карамелен цвят.
• Оттегля се от котлона и се бърка още няколко минути.
• Прибавят се яйчната смес и ваниловата есенция.
• Прибавя се брашното и с дървена лъжица се бърка до получаване на тесто (да не е твърдо, но не и съвсем меко тесто).
• Оставя се на топло за 1 час.
• Фурната се загрява до 200 С.
• Върху набрашнена повърхност тестото се оформя цилиндрично и се разделя на 6 части.
• Всяка част се разточва тънко на кора с размер 20 см.
• Пренася се върху хартия за печене и се пече около 4-5 минути на блат.
• Докато се пече единият блат, се разточва другия.
• Всеки изпечен блат се поставя върху скара с хартията нагоре.
• Внимателно се отделя хартията и ако е нужно се обрязва по краищата, за да се придаде правилна кръгла форма (18 см).
• Охлаждат се напълно, като отрязаните части от блатовете се подсушават във фурната и се смилат и се използват за поръсване на тортата.
КРЕМ
• Маслото се разбива до пухкав крем и постепенно се прибавя кондензираното мляко и настърганата кора от портокал.
• Нареждат се, като се редуват блат и крем.
• Наредената тортата се оставя на хладно и след това се прибира в хладилник.
• По желание се украсява с орехи, ягоди или само се поръсва с трохите.
Продукти:
100 г захар
1 яйце
50 г краве масло
50 г мед
1 ч л сода
1 ч л ванилова есенция
250-260 г брашно
КРЕМ
200-250 г масло със стайна температура
300-400 г кондензирано мляко
настъргана кора на портокал Приготвяне:
БЛАТОВЕ
• Яйцето се разбива със захарта до побеляване.
• В неголям съд (~ 2л) на слаб огън се разтопява маслото с меда.
• Прибавя се содата и сместа започва да се пени, като значително увеличава обема си.
• При постоянно бъркане сместа се нагрява до получаване на леко карамелен цвят.
• Оттегля се от котлона и се бърка още няколко минути.
• Прибавят се яйчната смес и ваниловата есенция.
• Прибавя се брашното и с дървена лъжица се бърка до получаване на тесто (да не е твърдо, но не и съвсем меко тесто).
• Оставя се на топло за 1 час.
• Фурната се загрява до 200 С.
• Върху набрашнена повърхност тестото се оформя цилиндрично и се разделя на 6 части.
• Всяка част се разточва тънко на кора с размер 20 см.
• Пренася се върху хартия за печене и се пече около 4-5 минути на блат.
• Докато се пече единият блат, се разточва другия.
• Всеки изпечен блат се поставя върху скара с хартията нагоре.
• Внимателно се отделя хартията и ако е нужно се обрязва по краищата, за да се придаде правилна кръгла форма (18 см).
• Охлаждат се напълно, като отрязаните части от блатовете се подсушават във фурната и се смилат и се използват за поръсване на тортата.
КРЕМ
• Маслото се разбива до пухкав крем и постепенно се прибавя кондензираното мляко и настърганата кора от портокал.
• Нареждат се, като се редуват блат и крем.
• Наредената тортата се оставя на хладно и след това се прибира в хладилник.
• По желание се украсява с орехи, ягоди или само се поръсва с трохите.
Търсене
Архив